Президент ліквідував нацкомісію з утвердження свободи слова

April 3, 2010
Другого квітня 2010 року Президент України ухвалив указ № 493/2010, яким ліквідував Національну комісію з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі.

Нагадаємо, що Національну комісію було створено як консультативно-дорадчий орган при Президентові України з метою забезпечення узгодження діяльності органів державної влади, громадських організацій, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства для утвердження в Україні свободи слова та розвитку інформаційної галузі, належного виконання зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організаціях.

Комісію очолював Тарас Петрів і до неї входили представники громадських організацій, органів державної влади та представники ЗМІ. За час свого існування комісія брала активну участь у процесі суспільного мовлення та розробила низку рекомендацій, зокрема правила акредитації та рекомендації розглядів інформаційних запитів та звернень.

Обгрунтуванням ліквідації комісії президент назвав ч.28 ст 106 Конституції України, яка говорить по те, що Президент України створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби.

Адреса Указу: http://www.president.gov.ua/documents/10801.html