Президент підписав Закон про іномовлення

December 29, 2015

maxresdefaultПрезидент України 28 грудня 2015 року  підписав закон № 856-VIII «Про систему іномовлення в Україні». Нагадаємо, що Верховна Рада України проголосувала за  відповідний законопроект № 2334а 8 грудня 2015  року.

Цей Закон створює правові основи організації та визначає завдання і функції державного іномовлення України, засади діяльності суб’єктів державного іномовлення з метою захисту національних інтересів України за кордоном, формування та підтримання позитивного іміджу України у світі шляхом оперативного, об’єктивного інформування про події в Україні, офіційну внутрішню і зовнішню політику та позицію держави, діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Згідно з цим законом буде створено державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” (МПІУ), що утворюється на базі державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” і підпорядковується Міністерству інформаційної політики України. До системи державного іномовлення також увійде Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”.

Підписуючи закон, Глава держави наголосив на важливості прийняття закону в умовах гібридної війни і зазначив, що критерієм ефективності інформаційної політики держави має стати об’єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні, а завойовувати довіру світу слід правдивою інформацією про війну в Україні, на відміну від пропагандистських методів країни-агресора.

Закон набере чинності вже наступного дня після його опублікування.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55980