Проект Закону «Про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу”»

December 12, 2007

Четвертого грудня 2007 року до Верховної Ради України було подано проект Закону України «Про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу”» (законопроект №1103, н.д. Шуфрич, фракція Партії регіонів; щодо заборони реклами лікарських засобів та цілительства).

 

Проектом передбачається запровадження заборони на розміщення реклами лікарських засобів, косметичних засобів, харчових продуктів, вітамінних та інших харчових добавок (що мають лікувальні властивості, підтверджені у встановленому порядку), послуг народної медицини (цілительства) та осіб, які їх надають, на телебаченні і радіо, у друкованих засобах масової інформації, з використанням електрозв’язку, в тому числі телефонного, зовнішньої реклами у населених пунктах та на транспорті, при демонстрації кіно- та відеофільмів, кіно, відео-, слайдфільмів, художніх і документальних фільмів у кінотеатрах, відеосалонах та в інших місцях, де здійснюється їх публічний показ.

 

Така реклама дозволятиметься виключно реклами у закладах охорони здоров’я, аптечних закладах, спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, а також розповсюджуватися на семінарах, конференціях, симпозіумах із медичної тематики