Просвітництво через медицину: ВУР провів публічну лекцію Уляни Супрун

December 9, 2017

Успішна медицина – це не лише високе фінансування та технічне оснащення лікарень, а і освіченість та висока компетенція. Вона потрібна як лікарям, так і пересічним громадянам. Про це йшлося на публічній лекції Відкритого Університету Реформ, яку провела Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України.

Її темою стало медичне просвітництво – робота на стику освіти та медицини, яку міністр та її команда ведуть з 2014 року. Основна ціль цієї програми – навчання з невідкладної допомоги для громадян, яким ці навички можуть знадобитися під час захисту України. У майбутньому ця ж ідея буде втілена у медичній реформі: міністерство планує як підвищувати рівень знань лікарів, так і вести просвітницьку роботу серед громадськості.

“Просвітництво через медицину” – такою була назва лекції. Як виявилось, це – одна з ключових цілей діяльності Уляни Супрун ще з часу її роботи в організації «Захист патріотів», яка навчає військовослужбовців тактичній медицині та невідкладній допомозі. Працює вона з 2014 року як гуманітарна ініціатива Світового конгресу українців.

«На сьогодні уже відомі випадки, коли підготовані нацгвардійці надають допомогу цивільним під час акцій протесту. Загалом же, станом на жовтень цього року, організація підготувала 28.845 бійців та 5.094 курсантів», – відзначила Уляна Супрун.

За словами в.о. міністра, освіченість є важливим фактором позитивних змін. Тому підвищення компетенції лікарів та освітня робота з пацієнтами стануть важливими факторам реформування медицини.

Після виступу лектор відповіла на питання присутніх – як про медичне просвітництво, так і щодо реформи загалом.