Рада відхилила законопроект про розширення повноважень Нацради

February 4, 2015

Народні депутати не підтримали законопроект щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення (проект №1889, н. д. Вікторія Сюмар). Законопроект передбачав розширення повноважень Нацради з питань телебачення і радіомовлення у сфері застосування санкцій до ліцензіатів. Зокрема, йшлося про право регулятора ухвалювати рішення про стягнення штрафу невідкладно та незалежно від того, чи застосовувалася до порушника санкція у вигляді попередження.

На пленарному засіданні, яким було відкрито другу сесію парламенту нового скликання, також розглядались інші медійні законопроекти. Так, у першому читанні було прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій (проект №1455, н. д Олена Кондратюк, Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Ірина Гращенко,  Вадим Денисенко). Законопроект передбачає заборону трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються (ретранслюються) на територію України у випадку, якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію країн, що входять до Європейського Союзу, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. На думку авторів законопроекту, такі обмеження сприятимуть розвитку української телеіндустрії.

Розгляд законопроекту про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях (проект №1768, н. д. Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Величкович) перенесли.