Рада встановила відповідальність за використання георгіївської стрічки

May 17, 2017
16 травня 2017 року у Верховній Раді України було прийнято Проект Закону про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки (№ 2987, н.д. Геращенко А.Ю.).”
 
Прийнятий законопроект доповнює положення Кодексу України про адміністративні правопорушення статтею 173-3 “Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки“. Так, за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення передбачається накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення. У разі, якщо це ж правопорушення буде повторно вчинене протягом року, то сума штрафу становитиме від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; також допускатиметься застосування адміністративного арешту на строк до п’ятнадцяти діб.
 
Винятком, за якого використання стрічки не вважатиметься порушенням, є випадки, передбачені частиною третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55411.