Результати пленарного засідання Верховної Ради України

September 19, 2013

На сьогоднішньому пленарному засіданні народні депутати прийняли за основу проект закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (№ 2600; проект н.д. Миколи Томенка) та відправили на повторне друге читання проект закону про Суспільне телебачення та радіомовлення (№ 1076, проект Кабінету Міністрів України).

Крім цього, Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сплати судового збору)” (№ 0973; проект Кабінету Міністрів України), яким передбачається внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та до Закону України “Про судовий збір”.

Зміни стосуються, зокрема, ставки судового збору у справах про стягнення моральної шкоди. Так, якщо моральна шкода заявляється до 5 мінімальних зарплат – сума збору становитиме 0,2 розміру мінімальної заробітної плати.Ціна позову від 5 до 50 розмірів мінімальної заробітної плати – судовий збір 5 відсотків ціни позову, але не менше 0,3 розміру мінімальної заробітної плати.