Народні депутати проголосували за розблокування реформи суспільного мовлення

May 17, 2016

Сьогодні, 16 травня, Верховна Рада 235 голосами «за» ухвалили Закон «Про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення” щодо порядку приєднання ДП “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”» (проект № 4232, н.д. Вікторія Сюмар, Олександр Опанасенко, Олена Кондратюк, Ольга Червакова, Світлана Заліщук, Григорій Шверк, Юрій Павленко).

Законопроект був зареєстрований у відповідь на дії ДП «Укртелефільм», який входить до переліку суб’єктів, на базі яких створюватиметься суспільне мовлення, і з грудня 2015 року заблокував реформу, не допускаючи до своїх фінансово-господарських документів жодну уповноважену перевіряючу державну установу. Саботаж з боку ДП “УСТФ “Укртелефільм” став предметом кількох засідань парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Ухвалений закон передбачає, що державне підприємство «Укртелефільм» буде перетворене в публічне акціонерне товариство (100% якого – у державній власності), після чого приєднане до вже створеної  на базі державних телерадіоорганізацій Національної Суспільної Телерадіокомпанії України. Порядок перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”»  у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм» встановлюватиметься додатково  Кабінетом Міністрів України.

recept-01

Картка законопроектуhttp://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58404