Розпочалася XI Міжнародна літня школа медіа права

July 6, 2015

Учасники Міжнародної літньої школи медіа права

Сьогодні, 6 липня, розпочала роботу XI Міжнародна літня школа медіа права. Школа, що вже традиційно проходить у приміщенні НУ “Києво-Могилянська Академія”, цього року зібрала 24 учасники із України, Росії, Грузії, Молдови, Білорусі, Киргизстану, Таджикистану та Казахстану. Аудиторія літньої школи об’єднала юристів, журналістів, медіа-консультантів, громадських активістів, науковців, викладачів та студентів юридичних факультетів та факультетів журналістики.

Учасники Міжнародної літньої школи медіа права

Тематика лекцій школи охоплює питання свободи слова та доступу до інфорамції, законодавчого регулювання діяльності медіа, практики Європейського суду з прав людини по справах у сфері свободи слова. Також протягом занять будуть розглядатися питання дифамації, авторського права, персональних даних, практики регулювання медіа сфери у країнах СНД та Європи, регулювання діяльності ЗМІ під час виборів, практики регулювання інтернет-медіа й рекламної діяльнсоті та низки інших тем, які протягом трьох тижнів будуть розкривати під час занять лектори.

Розпочалась Міжнародна літня школа медіа права із знайомства учасників та лекції на тему обмеження пропаганди війни і ненависті в міжнародному праві, яку провів директор Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Андрій Ріхтер. Також у першій день школи лекцію на тему права на свободу слова, преси та висловлення думки проведе директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. У наступні три тижні заняття із учасниками проведуть суддя Конституційного суду України Станіслав Шевчук, міжнародний медіа-консультант Бойко Боєв, конституційний експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Всеволод Речицький, медіа-юрист Оксана Нестеренко, юрист Європейського суду з прав людини Ольга Дмитренко, інформаційний комісар Словенії у відставці Наташа Пірч, старший викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія» Діана Проценко, директор з юридичних питань телеканалу 1 + 1 Тетяна Смірнова, адвокат Наталія Петрова, медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси Людмила Опришко, юристи Інституту Медіа Права Тетяна Семілетко, Ігор Розкладай, Аліна Правдиченко та Дарія Опришко та низка інших експертів.

Літня школа проводиться в рамках реалізації проекту «Підтримка свободи медіа», який здійснюється консорціумом на чолі c Радою міжнародних наукових досліджень та обміну Європа (IREX Europe) за підтримки Європейського Союзу.

Міжнародна літня школа медіа права проводиться в рамках проекту «Популяризація прав людини і демократії та посилення медійного та громадянського суспільства в Азербайджані, Україні і Білорусії» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (International Media Support) за підтримки Міністерства Закордонних Справ Норвегії.

Літня школа медіа права проводиться за підтримки Шведського уряду.

Літня школа медіа права проводиться за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».