Семінар-тренінг “Мас-медіа та судова система”

March 3, 2009
27-28 лютого 2009 року у Києві Інститут Медіа Права провів спеціалізований семінар-тренінг для викладачів факультетів журналістики на тему „Мас-медіа та судова система”.

Метою заходу було зібрати викладачів дисциплін, що включають питання висвітлення діяльності судової системи, для поліпшення та систематизації знань, обміну досвідом, спілкування, обговорення проблем, які мають місце в освітньому процесі. В роботі семінару взяли участь викладачі факультетів журналістики з Ужгороду, Черкас, Миколаєва, Львову, Одеси, Тернополя, Сімферополя, Харкова. Серед доповідачів на семінарі були адвокат Вячеслав Якубенко та Василь Паліюк – заступник Голови Миколаївського апеляційного суду, кандидат юридичних наук, фахівець у галузі моральної шкоди та позовів до засобів масової інформації.


Презентація пана Василя Паліюка

Протягом семінару розглядалися питання структури і діяльності судової системи, доступу до судових засідань та судових матеріалів, права на справедливий судовий розгляд та презумпції невинуватості, поширення інформації про суд та суддів. Крім того була розглянути практика Європейського суду з прав людини щодо захисту журналістських джерел та презумції невинуватості. Семінар-тренінг відбувся за сприяння проекту
«Україна: Верховенство Права».


Обговорення проблем викладання у вищій школі