Скасування “оголошення попередження”

May 16, 2011

Дванадцятого травня 2011 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення № 962 «Про затвердження Положення про скасування санкції „оголошення попередження”, застосованої Національною радою за порушення умов ліцензії та законодавства України телерадіоорганізаціями і провайдерами програмної послуги.

Положення передбачає, що ліцензіат за власною ініціативою звертається із заявою до Національної ради про скасування санкції „оголошення попередження”.

Таку заяву він може подати, якщо якщо він не оскаржує або не оскаржив рішення Національної ради, яким оголошено попередження, у судовому порядку, якщо він не є системним порушником (не має три і більше санкцій) умов ліцензії та чинного законодавства, а також якщо ліцензіатом вчасно надано звіт та матеріали, що підтверджують усунення порушень умов ліцензії та законодавства України.

У разі прийнятності заяви Національна рада оголошує про проведення позапланової перевірки, за наслідками якої може скасувати «оголошення попередження» або відмовити в скасуванні.

Раніше, Громадська рада при Національній раді розглянула проект положення і висунула низку рекомендацій, у т.ч. збільшення кількості порушень для визначення «системності» до трьох порушень, а також призупинення розгляду заяви щодо скасування санкції «оголошення попередження» у випадку, якщо Національна рада дізнається про судове оскарження. Ця пропозиція не знайшла свого відображення у рішенні Національної ради.