Слухання з інформаційної безпеки

May 21, 2009
Дев’ятнадцятого травня 2009 року до Верховної Ради України було внесено проект Постанови “Про організацію парламентських слухань з питань інформаційної безпеки” (проект №4501, н.д. Юрій Костенко, н.д. Іван Заєць, н.д. Ярослав Джоджик, фракція НУНС).

Мета проведення слухань полягає в тому, що “в інформаційному полі України, а саме дедалі, частіші спроби зовнішніх сил впливати на громадську думку в Україні та поза її межами методами, що містять ознаки інформаційної агресії проти України, зокрема у друкованих та електронних засобах масової інформації іноземних неодноразово з’являлися твердження офіційних установ, політичних партій, громадських організацій, державних діячів України та інших держав, політиків, науковців, громадських діячів, в яких ставиться під сумнів суверенітет Української держави, її політична самодостатність, розпалюється міжнаціональна ворожнеча, провокуються негативні настрої щодо української держави та її народу, розповсюджується неправдива інформація щодо стану економічної системи країни, що негативно впливає на загальну ситуацію” .

У зв’язку з цим планується доручити Комітетам Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони, з питань свободи слова та інформації, з питань транспорту та зв’язку, з питань закордонних справах у співпраці з іншими комітетами Верховної Ради України організувати парламентські слухання з вищезазначеного питання.