Суд розгляне справу Фонду про відмову розкрити імена учасників АТО

July 21, 2017

10 липня 2017р. Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у ще одній справі, юридичний супровід якої забезпечує Фонд захисників права на інформацію.

У цій справі ГО «Центр Експертизи Політики» оскаржує відмову Київської ОДА надати інформацію про учасників АТО (в тому числі, родин учасників, які загинули), яким було надано квартири за рахунок місцевого бюджету.

На запит громадської організації Київська ОДА надала інформацію про кількість та площу виділених квартир, та відмовилась вказувати ПІБ осіб, яким вони були надані. У своїй відмові розпорядник зазначив, що дані про учасників бойових дій (АТО), родин загиблих в АТО із зазначенням їх прізвища, імені, по батькові, соціального статусу відносяться до конфіденційної інформації про особу, яка не може бути надана згідно з положенням п. 2 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ч. 2 ст. 17 Закону України «Про боротьбу з тероризмом».

Юристи Фонду, у свою чергу, наголошують: відповідно до ч.5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» прізвище, ім’я та по батькові осіб, які отримали бюджетні кошти чи майно є відкритою інформацією.

Наразі суд відкрив провадження у справі. Розгляд справи у судовому засіданні відбудеться 07 листопада 2017 року.

Ухвала про відкриття провадження http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67632869