Суд затримує розгляд справи про зарплату та премії ректора НАУ

November 18, 2016

Ще у грудні 2015 року юристи Фонду захисту права на інформацію подали позов у справі про відмову керівництва Національного авіаційного університету надати інформацію на запит.

У даній справі юристи захищають право громадського активіста, який подав запит до НАУ на отримання інформації про розмір зарплати, премій, надбавок, матеріальної допомоги й інших видів грошової винагороди, які були виплачені Кулику М.С. за час перебування на посаді ректора цього університету.

Проте, запитувач отримав відмову, адже, на думку розпорядника, запитувана інформація обмежена в доступі і містить персональні дані. При цьому, розпорядник інформації не врахував положення Закону України «Про доступ до публічної інформації», що передбачає відкритість інформації щодо розпорядження бюджетними коштами (частина 5 ст. 6 цього Закону). Безумовно заробітна плата, премії та інші надбавки ректора – кошти, які виплачувались університетом, який утримується за державний рахунок.

Окружний адміністративний суд  міста Києва, ще у січні 2016 р. розглянув позовну заяву і додані до неї матеріали та відкрив скорочене провадження у справі.

У таких справах суддя розглядає справу одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. Відповідно такі справи вирішуються швидше ніж у звичайному порядку. Процесуальним законодавством навіть встановлено строки, протягом яких справа повинна бути розглянута – а це кілька днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову тощо.

Проте, станом на сьогодні жодного руху у справі не відбулося. Нам залишається тільки чекати, коли закінчиться це начебто “скорочене” провадження та що врешті вирішить суд.