Судовий позов у справі Сергія Іллюхіна

October 25, 2012
Двадцять четвертого жовтня 2012 року був поданий судовий позов у справі громадського активіста Сергія Іллюхіна через ненадання органом влади інформації про інвентаризацію парку «Перемога». Ця судова справа підтримуєтьсяФондом захисту права на доступ до інформації, заснованим Інститутом Медіа Права.

Сергій Іллюхін подав до Броварської міської ради інформаційний запит із проханням надати йому технічну документацію по інвентаризації парку «Перемога», зокрема план встановлених меж землекористування.

Броварська міськрада відмовила у наданні цих документів, посилаючись на те, що відомості у них становлять службову інформацію. У той же час, план меж землекористування парку «Перемога» не відноситься до службової інформації відповідно до її законодавчого визначення і не підпадає під жодну категорію «Переліку відомостей, що становлять службову інформацію» Броварської міської ради».

Окрім того, запитані документи стосуються володіння та розпорядження комунальним майном, і доступ до них не може бути обмежений відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Справа буде розглянута у Броварському міськрайонному суді Київської області. Про подальший хід судової справи буде повідомлено додатково.