Тарас Шевченко обраний співголовою Ради РПР

January 10, 2017

Рада Реанімаційного пакету реформ провела планові перевибори свого керівництва. Співголовами Ради обрано директора Центру демократії та верховенства права Тараса Шевченка та виконавчого директора Transparency International Ukraine Ярослава Юрчишина. До цього Тарас Шевченко уже займав посаду співголови Ради РПР з січня 2016 року.

Дякую членам Ради РПР за висловлену довіру. Посада співголови для мене, у першу чергу, відповідальність за те, щоб РПР і надалі залишалася найбільш впливовою та впізнаваною коаліцією громадських організацій. Наша ключова задача – впливати на формування порядку денного країни. Хочу подякувати Ігореві Коліушку, співголові Ради РПР у 2016 році, його досвід та авторитет був надзвичайно корисним для розвитку РПР. А також привітати Ярослава Юрчишина з обранням на посаду співголови Ради РПР“, – зазначив Тарас Шевченко.

У ході рейтингового голосування Тарас Шевченко отримав 9 голосів, Ярослав Юрчишин – 6, ще 5 голосів набрав Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії.

Згідно з Хартією коаліції, до повноважень співголів Ради входить представництво РПР у відносинах з партнерами, підпис протоколів Ради РПР, рішень або звернення Ради РПР; забезпечення контролю ходу виконання рішень Ради РПР Секретаріатом, організація засідань Ради РПР. Співголів Ради Реанімаційного Пакету Реформ переобирають щороку.

Зазначимо, що Рада є вищим органом Реанімаційного пакету реформ, який відповідає за стратегічний менеджемент у коаліції, пріоритизацію витрат, затвердження політик РПР, а також за контроль якості роботи учасників коаліції.