Тарас Шевченко узяв участь у прес-конференції щодо впровадження електронних форм звернень громадян

April 26, 2012

Під час Всесвітньої конференції, проведеної у Бразилії,  держсекретар США Хіларі Клінтон відзначила ефективність українського плану дій щодо запровадження електронної форми звернень громадян, однак, питання реалізації такого плану дій в Україні залишилося відкритим.

Відтак, під час прес-конференції у Києві були обговорені питання щодо впровадження Національного плану дій ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні, його підтримку з боку влади, а також конкретні результати, що будуть відчутні для пересічних українців, зокрема, в контексті права доступу останніх до інформації.

«На жаль, нині можна спостерігати постійні спроби приховати від громадян інформацію, особливо щодо витрат бюджетних коштів. За нашими даними, одними з головних порушників законодавства в контексті доступу до інформації є Верховна Рада та Кабінет Міністрів України. Тож, задля успішного впровадження та функціонування Національного плану дій ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні необхідно, в першу чергу, почати повною мірою реалізовувати норми діючого Закону про доступ до публічної інформації», – зазначив Тарас Шевченко.

В прес-конференції також взяли участь Олексій Хмара, голова Секретаріату Громадського Партнерства «Відкритий Уряд» (керівник представництва в Україні Transparency International); Олексій Орловський, директор програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного Фонду «Відродження»; Матей Новак, директор програми «Бібліоміст».