Тарас Шевченко виступив на конференції «Нові реалії: хто не повинен формувати інформаційну політику країни»

February 26, 2014

Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права, під час прес-конференції «Нові реалії: хто не повинен формувати інформаційну політику країни», що відбулася 24 лютого в прес-центрі Національної спілки журналістів України (НСЖУ), зазначив про необхідність відповідально формувати органи влади в інформаційній сфері. 

Він вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у попередньому складі працювала вкрай неефективно, оскільки до неї входили люди здебільшого політично мотивовані, залежні від політиків та олігархів, які працювали в інтересах окремих медіа груп.

Саме тому, за словами Тараса Шевченка, до нового складу органів влади повинні увійти фахівці, експерти, які відповідатимуть критеріям закону та громадянського суспільства. «Що стосується кадрових рішень та формування органів влади таких як Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, наглядові ради при НТКУ та НРКУ, необхідно забезпечити, щоб призначення відбувалися прозоро,  і на посади призначалися люди, які мають відповідні професійні та моральні якості, і підтримуються професійним середовищем та суспільством», – вважає медіа юрист.

Тарас Шевченко також наголосив, що оскільки ініціативи стосовно доступу до інформації, суспільного мовлення і роздержавлення друкованих ЗМІ готувалися ще восени у межах євроінтеграції, вони мають бути ухвалені Верховною Радою першочергово.