Тарас Шевченко виступив на нараді ОБСЄ з людського виміру

July 15, 2011

Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко взяв участь у роботі додаткової наради ОБСЄ з людського виміру на тему: «Просування плюралізму в нових ЗМІ». Дводенна нарада, до участі в якій були запрошені представники держав – учасниць ОБСЄ, інститутів та структур ОБСЄ, представники міжнародних урядових організацій, а також неурядових організацій, проходила 7-8 липня у Відні. 

Метою наради було обговорення питань розвитку електронних медіа та їх вплив на дотримання принципів свободи ЗМ та плюралізму думок. На зустрічі обговорювалась низка питань, які стосуються нових медіа. Серед таких впровадження цифрових технологій та вільного потоку інформації і мережі Інтернет. 

Теми регулювання мережі Інтернет та свободи поширення у ній інформації стосувався і виступ Тараса Шевченка. Директор Інституту Медіа Права у своєму виступі наголосив на неприпустимості примусової реєстрації Інтернет видань під виглядом інформаційних агентств, а також поставив під сумнів відповідність стандартів свободи слова модельного закону Міжпарламентської асамблеї країн-учасниць СНД «Про засади регулювання Інтернету». 

Окрім Тараса Шевченка на нараді українську сторону на заході представляли також голова Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов, а також його заступниця Лариса Мудрак.