Телекомунікації

November 28, 2008

Двадцять восьмого листопада 2008 року до Верховної Ради України було внесено проект закону України про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» (законопроект №3420, н. д. Віталій Корж, блок БЮТ, н. д. Юрій Мороко, фракція Партії регіонів; щодо збільшення переліку послуг).

Автори законопроекту зазначають, що цей законопроект уже вносився до Верховної Ради України і був ухвалений в цілому 7 червня 2007 року. Однак у зв’язку з тим, що функціонування Верховної Ради в той період було неоднозначним, Президент повернув законопроект без розгляду.

Автори зазначають, що чинна редакція Закону України «Про телекомунікації» не забезпечує належне нормативне регулювання правових відносин під час надання послуг телекомунікацій, зокрема містить недосконалий термінологічний апарат та не надає можливості операторам вимагати від абонента повної ідентифікації.

Законопроектом передбачається доповнення закону про телекомунікації поняттями персонального номера, збереження абонентського номера, абонентського номера, роумінгу національного. Крім того, автори фіксують право абонента на зміну оператора телекомунікацій зі збереженням персонального номера.

Адреса сторінки законопроекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=33803