Третій випуск ВУР: 35 молодих реформаторів готові працювати на Україну

June 21, 2016

У суботу, в арт-просторі KMArt YARD відбулось урочисте святкування випускного третього набору слухачів Відкритого університету реформ – спільного проекту Центру демократії та верховенства права й Реанімаційного пакету реформ. 

У заході взяли участь експерти Реанімаційного пакету реформ, слухачі третього набору й випускники програми, представники донорських і партнерських організацій. 

IMG_0073Тарас Шевченко, співголова Ради РПР, директор Центру демократії та верховенства права акцентує увагу на успіхах коаліції РПР за два роки роботи й озвучує цифру 80, що є результатом пролобійованих суспільно-важливих законопроектів. Також наголошує на важливості такого освітнього проекту як ВУР.

«Відритий університет реформ, як освітній проект, був започаткований для того, щоб ділитися досвідом. Для нас важливо залучати людей у громадський сектор, які, можливо, не мали взагалі стосунку до нього й не бути дотичні до громадянського суспільства, проте які залишалися активними українцями, готовими підкорювати нові горизонти».

Нові молоді люди різнопрофільних професій мають приєднатися до сильної команди однодумців Реанімаційного пакету реформ і разом сприяти позитивним змінам у суспільстві. 

«Те, що сьогодні з’явилося 35 випускників, означає, що тепер є ще 35 людей, які думають як ми, які мають спільні цінності і які готові разом будувати цю країну», – наголосив Тарас Шевченко.

Міжнародні донорські й партнерські організації підтримують освітній проект й запевняють про бажання подальшої співпраці. 

IMG_0091 «Я дуже сподіваюся, що до нас прийдуть люди, сядуть поруч і будуть робити те саме, що робимо ми. У такій проблемній країні, роботи вистачить на всіх. Я дуже сподіваюся, що ВУР і надалі залучатиме людей із різних секторів, із бізнесу, студентської лави, відкриє молоді очі на те, що в цій країні можна робити круті речі й рухати її (ред.: країну) уперед», – зазначив Іван Пресняков, керівник проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору» Програми розвитку ООН в Україні.

Керівник Відкритого університету реформ Іван Омелян побажав випускникам вдалих проектів і міцності духу, а також оптимізму, довіри й можливостей – трьох китів, які є запорукою успішних змін в країні. 

 

IMG_0104«Я хочу вам сказати всього лише три слова. Перше – це оптимізм, друге – це довіра, третє – це можливості. Країна дуже складно переживає період, в якому ми зараз живемо, і ми їй конче необхідні. Врятувати її може наш оптимізм. Також має бути довіра один між одним. Я пишаюся вашою спільної довірою й підтримкою. А що стосується можливостей, то це найбільша мотивація, яка дозволяє розумній молоді залишитися в країні. Україну шиють можливості, які відкриті для всіх. Я дуже сподіваюсь, що тут ви отримали підтримку, довіру і можливості». 

Під час офіційної частини випускного, слухачі проекту представили свої місячні напрацювання в суддівській, освітній, аграрній, медіа реформі. Організатори й надалі планують підтримувати успішні напрацювання випускників.  

 

Відкритий Університет Реформ – освітній проект Реанімаційного Пакету Реформ й Центру демократії та верховенства права.

Проводиться за підтримки Уряду Швеції, Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.