ЦЕДЕМ провів черговий тур змагань з медіа права для студентів

November 4, 2017

Сьогодні, 4 листопада, у Львові від Західноукраїнський тур модельних судових засідань з питань свободи слова в умовах конфлікту для студентів вищих навчальних закладів з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Рівненської та Житомирської областей. Попередні – Південноукраїнський та Центральноукраїнський тури вже пройшли у містах Одеса та Дніпро.

У змаганнях беруть участь команди, сформовані зі студентів факультетів права та журналістики. Учасники моделюють судове засідання, де в ролі позивачів та відповідачів відстоюють свою позицію перед суддями.

Перемогу у третьому раунді Модельних судових засідань з питань свободи слова в умовах конфлікту здобула команда студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

За підсумками змагань судді також визначили кращого спікера заходу – ним став Юрій Ватащук, студент Хмельницького національного університету.

Наступний раунд змагань відбудеться у Харкові 15 листопада. Участь у ньому візьмуть студенти вищих навчальних закладів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Захід був проведений Центром демократії та верховенства права за проектом «Захист свободи слова», що виконується за підтримки міжнародної організації «Інтерньюз» (https://internews.in.ua/).