ЦЕДЕМ провів новий раунд змагань з медіа права

October 25, 2017

Сьогодні у Дніпрі відбувся другий раунд Модельних судових засідань з питань свободи слова в умовах конфлікту – змагань з медіа права для студентів, організованих ЦЕДЕМ спільно з Лігою студентів Асоціації правників України. Студенти-юристи та студенти-журналісти виступали в ролі позивачів та відповідачів і відстоювали свою позицію перед суддями. Мета цього змагання – дати студентам новий досвід та знання у сфері медіаправа.

Переможцем Центральноукраїнського раунду змагань стала команда студентів Національного університету “Києво-Могилянська Академія”. Також судді визначили кращого спікера заходу – ним став Роман Рубаник, студент КНУ імені Тараса Шевченка.

Наступний раунд модельних судових засідань відбудеться 4 листопада у Львові. Участь у ньому візьмуть студенти з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Захід був проведений Центром демократії та верховенства права за проектом «Захист свободи слова», що виконується за підтримки міжнародної організації «Інтерньюз» (https://internews.in.ua/).

The event was held by the Center for Democracy and Rule of Law under the “Defending Media Freedom” project supported by Internews ( https://internews.in.ua/)