ЦЕДЕМ провів третій Конкурс субгрантів для громадських організацій

October 17, 2017

Завершився третій конкурс субгрантів для громадських організацій – членів коаліції «Реанімаційний Пакет Реформ», який проводить Центр демократії та верховенства права. Конкурс відбувається в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який фінансується Європейським Союзом.

У третьому конкурсі субгрантів брали участь організації, проекти яких ставлять за мету просування, імплементацію та моніторинг реформ у регіонах України із залученням регіональних експертів та активістів. Свої пропозиції на розгляд журі представили 12 громадських організацій.

За підсумками оцінювання визначились 5 переможців, 3 з яких будуть реалізувати проекти у партнерстві з регіональними коаліціями, що сформовані за прикладом успішної моделі РПР.

Переможцями третього Конкурсу субгрантів стали:

  • ГО “Громадянська мережа “ОПОРА” – проект «Ефективне управління та роль мешканців», який буде реалізовано у партнерстві з об’єднанням громадських організацій “Рада реформ Рівного”.
  • ГО «Антикорупційний штаб» – проект «Ефективний моніторинг і протидія конфліктам інтересів в 5 регіонах України», що направлений на моніторинг, виявлення і запобігання неефективного використання ресурсів місцевих громад через зловживання та прийняття рішень в конфлікті інтересів місцевими депутатами та топ-чиновниками за допомогою інноваційного порталу «Приховані інтереси».
  • ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» – проект «Прозорі публічні фінанси – запорука добробуту», буде спрямований на виявлення і мінімізацію корупційних ризиків при здійсненні тендерних закупівель у Львівській області, а також адвокацію щодо впровадження допорогових закупівель через систему ProZorro у органах державної влади та місцевого самоврядування області.
  • ГО «Центр громадського представництва «ЖИТТЯ» – проект «Прозоре місто», що буде реалізовуватись у співпраці з ГО “Буслав Січ” та просуватимуть реформу публічних фінансів та ефективне використання бюджетних коштів на рівні м.Богуслава.
  • ГО «Український незалежний центр політичних досліджень» – проект “Кіровоградський пілот”: електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні», який буде реалізовано у партнерстві з ГО «Асоціація політичних наук» (м. Кропивницький) і ставить за мету підвищити вплив громади на прийняття рішень місцевою владою через поширення механізму електронних петицій в 24 місцевих радах Кіровоградської області як головного механізму адвокасі-кампаній.

Як відзначили організатори, пріоритети третього Конкурсу субгрантів співпадають та продовжують діяльність Реанімаційного Пакету Реформ по впровадженню і розвитку регіональної співпраці РПР. На сьогодні сформовано вже 13 регіональних коаліцій, які налічують 150 громадських організацій.

Рішення щодо переможців конкурсу ухвалювалося незалежною комісією, що включає осіб, які не входять до складу громадських організацій-учасниць РПР, в т. ч. ЦЕДЕМ, та мають відмінну репутацію в суспільстві, а також досвід роботи в громадських інституціях та впровадження змін в Україні.

Цей конкурс субгрантів є третім із п’яти, передбачених проектом «Посилення коаліції РПР».