ЦЕДЕМ провів цикл тренінгів для журналістів Суспільного мовлення

April 6, 2018

Центр демократії та верховенства у суботу, 31 березня, завершив цикл із шести тренінгів для журналістів Національної суспільної телерадіокомпанії України. Експерти ЦЕДЕМ, а також запрошені спеціалісти впродовж двох місяців знайомили медіапрацівників зі змінами законодавства, можливостями доступу до інформації, питаннями дифамації та авторського права. Також розглянули тему прав та обов’язків ЗМІ під час судових засідань.

Основною метою цих тренінгів є необхідність  підготувати журналістів до роботи за новими професійними стандартами, яких дотримуватиметься реформоване Суспільне мовлення. Учасники тренінгів отримали актуальні знання та заглибилися у принципи Суспільного мовлення та відносини медіа і державних структур.

Останні навчальні заняття відбулися 30-31 березня, до них пройшло ще п`ять тренінгів. Участь у них взяли 30 журналістів, які пройшли попередній відбір.

Тренерами стали експерти Центру демократії та верховенства права Ігор Розкладай, Тетяна Олексіюк, Віта Володовська, Аліна Правдиченко, Галина Чижик, Людмила Слива та незалежний медіаексперт Олександр Бурмагін.

Разом із лекторами учасники опрацювали низку питань, що сприяють підвищеннню ефективності журналістської роботи. Це стосується інформаційного законодавства, роботи медіа організацій із держорганами, доступу до інформації, питань авторського права журналістських матеріалів. Водночас, увагу було приділено і правовим аспектам відео- та фотозйомки та законодавчим особливостям висвітлення судових процесів

Тренінги відбуваються завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Internews.