ТСК з питань розслідування втручання у діяльність засобів масової інформації

January 25, 2010

За повідомленням сайту Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації 19 січня

 2010 року відбулось перше засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації, а також випадків повідомлень у засобах масової інформації про тиск на свободу слова в Україні.

На своєму засіданні ТСК прийняла рішення про направлення листів до Національної спілки журналістів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням інформувати комісію про випадки втручання органів державної влади і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність ЗМІ, а також звернулася з таким закликом до усіх засобів масової інформації.

Комісію очолює н.д. Едуард Прутнік (фракція Партії регіонів), заступником голови – н.д. Ірина Геращенко (фракція блоку НУНС), секретар – н.д. Степан Курпіль, фракція БЮТ. 

Нагадуємо, що тимчасову слідчу комісію запроваджено 18 грудня 2009 року Постановою Верховної ради № 1781-VI. Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії становить один рік з дня прийняття Постанови.