У Черкасах відбулась Міжнародна науково-практична конференція „Світові стандарти сучасної журналістики”

May 26, 2010

20-21 травня Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького зібрав практикуючих журналістів, науковців та медіа юристів для обміну думками та досвідом, а також для ознайомлення з новітніми науковими дослідженнями у галузі сучасної журналістики на Міжнародній науково-практичній конференції „Світові стандарти сучасної журналістики”, яка відбулась за співорганізаторства Інстиутту Медіа Права.

У рамках конференції учасники працювали у наступних секціях: сучасна журналістська освіта: вітчизняний та закордонний досвід; правове й етичне регулювання діяльності засобів масової інформації; лінгвальні аспекти медіадикурсу; теорія та історія соціальних комунікацій.

Також в межах міжнародної конференції за підтримки IMS(Міжнародна Підтримка Медіа) відбулась правова панель для журналістів«Роздержавлення ЗМІ», керівником якої був директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. У ході роботи правової панелі розглядались та обговорювались питання роботи державних та комунальних ЗМІ у процесі роздержавлення, а також обговорювалась ситуація, що склалась на ниві роздержавлення та чинників, що перешкоджають цьому. У процесі роботи правової панелі взяли участь юристи, науковці, викладачі факультетів журналістики українських вищих навчальних закладів та практикуючі журналісти з усіх куточків України, а також Росії та Сирійської Арабської Республіки.

Міжнародна науково-практична конференція відбулась за співорганізаторства Інституту Медіа Права, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Міністерства освіти і науки України, Могилянської школи журналістики НАУКМА, Черкаської обласної організації НСЖУ, «Інституту Масової Інформації», Південно-Уральського державного університету та ряду інших організацій.