У Миколаєві відбувся семінар, присвячений участі преси у передвиборній агітації

November 5, 2009

27 жовтня 2009 року в Миколаєві відбувся семінар для друкованих засобів масової інформації, присвячений участі ЗМІ у передвиборній агітації. Його було організовано за ініціативи голови Миколаївської обласної організації Національної спілки журналістів України Миколи Стеценка та за підтримки начальника Управління у справах преси та інформації Миколаївської облдержадміністрації Людмили Євдокименко.

В заході взяли участь редактори газет, що виходять як у самому Миколаєві, так і в інших містах області. Основним доповідачем був член громадської ради з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної сфери області при Миколаївській облдержадміністрації, член Національної спілки журналістів України, заступник редактора газети Миколаївської обласної ради «Рідне Прибужжя», експерт Інституту медіа права, адвокат Павло Репешко.

Особливу увагу під час семінару було приділено участі комунальних ЗМІ в передвиборній кампанії. Зокрема, йшлося про обмеження під час виборчого процесу, накладені законом «Про вибори Президента України», на комунальні ЗМІ, на їхніх посадових та службових осіб і творчих працівників.

Слухачі семінару активно включилися в роботу, ставлячи запитання. Зокрема, їх цікавили правові особливості розгляду придатності до друку матеріалів, які під час виборчого процесу надходять до редакцій усіх форм власності від народних депутатів України та депутатів місцевих рад.