Ухвалено черговий мораторій

October 23, 2009
Двадцять першого жовтня Верховна Рада України ухвалила постанову “Про запровадження мораторію на виселення творчих спілок” (проект №4766, н.д. Павло Мовчан, фракція БЮТ).

Постанову ухвалено з метою недопущення виселення творчих спілок із приміщень, які вони тривалий час займали, та з метою розвитку і збереження національної культури.

Постанова доручає органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування тимчасово, до схвалення відповідного закону, припинити прийняття рішень та призупинити виконання раніше прийнятих рішень про виселення творчих спілок із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності й не допускати практики безпідставного розірвання чи припинення договорів оренди з творчими спілками, а також закріпити за ними переважне право на укладення договору оренди на новий строк

Натомість Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити проект закону щодо заборони виселення творчих спілок із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності.

Постанова набуде чинності з дати опублікування.