Ухвалено зміни до 31-ї статті закону про телерадіомовлення

December 21, 2010
Двадцять першого грудня 2010 року Верховна Рада України ухвалила в цілому проект Закону України “Про внесення змін до статті 31 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроект № 7021; КМУ; щодо визначення розміру ліцензійного збору).

Законом викладено частину першу статті 31 у такій редакції:

За видачу або продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги сплачується ліцензійний збір. Методика розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензій на мовлення, ліцензій провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги затверджується Кабінетом Міністрів України.

Цим же законом було вилучено положення статті 31, яка передбачала справлення плати у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за переоформлення ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги або видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги.

Нагадаємо, що останні зміни до ст. 31 вносилися у червні 2009 року у зв’язку з кількаразовим підвищенням ліцензійних тарифів.

Крім того, Верховна Рада ухвалила в першому читанні:
  • проект Закону України “Про внесення змін до статті 21 Закону України “Про рекламу” (законопроект № 4708, н.д. Олег Зарубінський, фракція блоку Литвина; щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування),
  • проект Закону України “Про внесення внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я” (законопроект № 7007, н.д. Тетяна Бахтеєва, фракція ПР, н.д. Юрій Гайдаєв, фракція КПУ, н.д. Володимир Карпук, фракція блоку НУНС, н.д. Андрій Павловський, фракція БЮТ; щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок),
  • проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроекти № 4510, н.д. Олена Кондратюк, н.д. Микола Баграєв, щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами; повторне перше читання).
Альтернативний законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (№ 4510-1, н.д. Юрій Кармазін, н.д. Адам Мартинюк) було відхилено.