Узгодження положень щодо користування радіочастотним ресурсом

March 29, 2011

Двадцять четвертого березня 2011 року Кабінет Міністрів України вніс проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення» № 8298.

У пояснювальній записці до законопроекту вказано, що цей проект має на меті узгодити закони «Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс України» та «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» з метою усунення розбіжностей, що не дозволяють реалізувати бюджетну програму «Розробка висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж».

Проект, серед іншого, передбачає, що Національна рада на підставі рішення щодо створення каналу мовлення, мережі мовлення або багатоканальної телемережі, яка передбачає використання радіочастотного ресурсу України, звертається із замовленням про розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для телерадіомовлення в порядку, визначеному Законом України «Про радіочастотний ресурс України». Після отримання таких висновків Національна рада оголошує відповідний конкурс (конкурси) на отримання ліцензії (ліцензій) на мовлення. А визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для телерадіомовлення здійснюється лише за замовленням Національної ради.

Картка проекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=39989
Текст проекту:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=39989&pf35401=187973