Верховна Рада хоче розширити мовлення українських телевізійних каналів за кордоном

July 3, 2014

У парламенті зареєстровано проект Постанови про сприяння розширенню мовлення українських телевізійних каналів за кордоном (проект № 4213а, н.д. Юрій Стець).

Метою акту є підвищення ефективності донесення достовірної інформації про події в Україні до глядачів за кордоном. Для цього автори документу пропонують Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення України спільно з провідними приватними телевізійними каналами розробити інформаційний бюлетень з переліком українських телевізійних каналів, що надали згоду на розповсюдження не закодованого сигналу у вільному доступі із зазначенням супутникових координат для прийому поза межами України та підготувати необхідні документи про включення українського телевізійного каналу та в закордонній кабельній мережі.

Інформаційний бюлетень пропонується поширювати в посольствах та консульствах України, серед усіх громадян України які виїжджають з території країни, серед туристичних операторів, що працюють в Україні.

Такі дії, на думку авторів постанови «нададуть можливість як українцям які подорожують за кордон, чи мешкають в інших країнах, так і особам вододіючим українською та російською мовами отримувати достовірну інформацію про Україну, що підвищать їх інформаційну безпеку».

 

Картка проекту:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51560