Верховна рада розглянула медійні законопроекти

February 1, 2011
Верховна Рада України на своєму пленарному засіданні 1 лютого 2011 року розглянула два медійні законопроекти.

Так, депутати ухвалили в першому читанні проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (законопроект№ 6342; щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення).

Законопроектом вилучається з квоти національного продукту, що становить 50% обсягу загальнонаціонального мовлення квота на музичні твори українських авторів чи виконавців.

Інший законопроект “Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їх діяльності державними телеканалами і радіоканалами”, № 5314, що передбачав розповсюдження об’єктивної та повної інформації про діяльність кожної парламентської партії, надання рівного часу і обсягу тощо. Під час обговорення депутати зазначили, що закон є таким що дублює інші положення. Комітет свободи слова також рекомендував відхилити законопроект. За цей законопроект проголосувало 115 народних депутатів і його було скасовано.

Відповідно до розкладу засідань Верховної Ради наступнйи медійний законопроект розглядадтиметься на пленарному тижні 15-19 лютого 2011 року – проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України” (законопроект № 7241, н.д. Андрій Шевченко, н.д. Владислав Каськів та н.д. Валерій Суслов).