Верховна Рада України відмінила скандальні закони від 16 січня

January 28, 2014
Верховна Рада України поіменно проголосувала за Закон України “Про визнання тикими, що втратили чинність, деяких Законів України, прийнятих Верховною Радою України 16 січня 2014 року”. Водночас, народні депутати переприйняли чотири закони, а один закон від 16 січня залишили в силі.

Закон від 16 січня, що залишився в силі: № 731-VII “Про внесення змін до Закону України “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань”.

Закони від 16 січня, скасовані і прийняті під іншими номерами:

1) № 4030 “Про внесення змін до Закону України “Про безкоштовну правову допомогу”;
2) № 4037 “Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу”;
3) № 4038 “Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам’ятників, споруджених в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни..”;
4) № 4039 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму”.

Рішення про прийняття цих законів прийнято народними депутатами поіменно.