Відбулась презентація законопроекту про суспільне мовлення

October 13, 2010

Дванадцятого жовтня у стінах Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко разом з співавторами законопроекту Тарасом Шевченком, Романом Головенко та Дмитром Котляром зібрав пресу та медіа експертів на прес-конференції, присвяченій презентації нової редакції Закону “Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України”.

Нагадаємо, що напередодні, одинадцятого жовтня 2010 року до Верховної Ради України було внесено та зареєстровано проект Закону України “Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України” (нова редакція)” (законопроект №7241, н.д. Андрій Шевченко, Євгеній Суслов, фракція БЮТ, н.д. Владислав Каськів, фракція блоку НУНС).


Проект власне був розроблений у співавторстві з групою медіа експертів, представників Інституту Медіа Права, Інституту Масової Інформації та Центру суспільних медіа.  

За словами співавтора проекту директора Інституту Медіа Права Тараса Шевченка, даний проект ускладнює можливості створити фіктивне Суспільне мовлення, саме цим, за словами експерта, проект найбільше відрізняється від розробок Адміністрації Президента.

Голова Комітету та співавтор закону Андрій Шевченко під час конференції підкреслив: “Світ давно вивів формулу суспільного мовлення: незалежне фінансування, незалежне управління і незалежна редакційна політика, Ці базові принципи, без дотримання яких українське суспільне мовлення буде профанацією, закладено у законопроект”.

Під час обговорення зазначалося також, що законопроект було розроблено з урахуванням міжнародних стандартів, існуючої правової бази та реалістичної оцінки ситуації в Україні, а також зі включенням важелів, які дозволятимуть уникнути контролю з боку влади