Відбулось засідання громадської ради при Нацраді

January 31, 2013
Тридцять першого січня 2013 року Громадська рада при Національнії раді України з питань телебачення і радіомовлення прочела своє чергове засідання.

На засіданні було вирішено звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести моніторинг ефіру (робочі, вихідні, святкові дні) загальнонаціональних телевізійних та радіо програм на предмет дотримання чинного законодавства щодо дотримання вимог про спонсорство. Таке прохання виникло у зв’язку зі збільшенням в ефірі загальнонаціональних телеканалів роликів, що мають ознаки реклами. 

Зважаючи на зрушення в медійному просторі України щодо забезпечення дитячого мовлення Громадська рада також звернулася до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією ініціювання звернення до Президента України щодо запровадження щорічного святкування у першу неділю березня дня дитячого мовлення.

Серед іншого питань члени Громадської ради  обговорили питання запровадження цифрового мовлення в Україні, а саме проблеми з інформуванням населення про перехід на цифрове мовлення та проблеми з прийомом телевізійного сигналу і відсутністю інформацію про стан реального покриття цифрою.  Члени громадської ради наголосили на необхідності актуалізації проблематики цифрового мовлення, зокрема необхідністю співпраці з профільним комітетом ВРУ.

Рештупитань запланованих до розгляду було відкладено до наступного засідання у зв’язку з відсутністю доповідачів.