Відбулось засідання комітету свободи слова

May 24, 2013

Двадцять третього травня 2013 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні розглянув ситуацію з нападом на журналістів, а також обговорив низку медійних законопреоктів.

Обговоривши ситуацію з нападом на журналіста «5 каналу» Ольги Сніцарчук і кореспондента видавничого дому «Комерсант Україна» Владислава Соделя 18 травня 2013 року депутати заслухали начальника ГУ МВС України в м. Києві, а також самих потрепілих, які наголосили на численних порушеннях працівниками МВС своїх обов’язків, комітет вирішив вимагати проведення справедливого розслідування та покарання всіх винних у скоєнні злочину; розслідування  фактів бездіяльності працівників органів правопорядку під час інциденту. Також Комітет вирішив котролювати хід розслідування цієї справи та заслухати інформацію на своїх наступних засіданнях.

Щодо медійних законопроектів депутати ухвалили рекомендувати парламенту ухвалити за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі” щодо державного нагляду», (законопроект №2142; КМУ). Щодо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (законопроект № 2731; КМУ) депутати ухвалили звернутися до Голови ВРУ з проханням винести на розгляд зали депутатський законопроект № 2074 та кабмінівський № 2731 разом, оскільки вони по суті регулюють ту саму сферу.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір»,  № 0945 комітет рекомендував відхилити як неактуальний.