Відбувся круглий стіл щодо прозорості медіавласності

June 19, 2010

18 червня 2010 року Інститут Медіа Права за сприяння міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) у співпраці з міжнародною організацією «Артикль 19» провів круглий стіл «Удосконалення регулювання прозорості медіавласності».

 За столом переговорів зібрались більше двадцяти українських та зарубіжних експертів – юристів, журналістів, політиків, чиновників, представників громадських організацій для обговорення злободенних питань, які стосуються прозорості медіавласності.

Протягом дискусії учасники круглого столу мали змогу почути позиції активістів у боротьбі за прозорість власності медіа структур, а також і тих, хто зацікавлений у закріпленні такої структури на ринку, яка існує зараз. Про спірні питання учасники мали змогу подискутувати, а також почути думки закордонних експертів.

Європейським досвідом ділились закордонні гості Бойко Боєв та Наталі Лосекоот («Артикль 19»), а також Джейн Ларсен (IMS). А про діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у напрямку забезпечення прозорості медіа власності розповіла Лариса Мудрак (заступник Голови Нацради). Також участь у роботі круглого столу взяв Андрій Шевченко (Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації).

 

Більше про захід читайте на Телекритиці