Відбувся круглий стіл щодо питань ліцензування мовників в умовах переходу на цифру

June 22, 2010

22 червня за круглим столом Інститут Медіа Права зібрав медіа експертів для обговорення питань ліцензування мовників в умовах переходу на цифрове мовлення.

 

Круглий стіл був присвячений обговоренню основних проблем, з якими стикається Україна в процесі переходу на цифрове мовлення, зокрема в частині регулювання, дій державних органів та учасників ринку, а також представленню аналітичних звітів, підготованих юристами Інституту Медіа Права. Перший звіт присвячений стану запровадження цифрового телебачення в Україні. Предметом другого аналітичного звіту, розробленого експертами Інституту Медіа Права, є розгляд передумов запровадження цифрового телебачення у Європі, порядок його регулювання в угоді «Женева-2006», вимоги до змісту та обов’язків учасників ринку, а також розгляд особливостей запровадження цифрового ТБ у різних країнах Європи.

На заході були присутні спеціалісти з Держкомтелерадіо, РНБО, Комітету з питань свободи слова та доступу до інформації, Ради Європи, Індутріального Телевізійного Комітету, Незалежної Асоціації Мовників, Концерну РРТ, представництва «Інтерньюз нетворк» в Україні,  журналісти та юристи каналів «1+1», «Прешого ділового», «Ukrainian Business Channe», журналу «Mediasat», а також ряду інших компаній.

 

В результаті обговорення експерти зійшлися на думці, що чинний закон «Про телебачення і радіомовлення» потребує суттєвих змін (аж до ухвалення нової редакції), оскільки він не підлаштований до нинішніх реалій переходу на цифрове телебачення.

 

Результатом обговорення стало рішення максимально активізувати сили  зокрема громадських та індустріальних організацій для прискорення процесу впровадження цифрового мовлення.


Більше про захід читайте на Телекритиці

 

Круглий стіл відбувся за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні та міжнародної організації International Media Support.