Відбувся круглий стіл щодо саморегулювання ЗМІ, боротьбі з цензурою та суспільного мовлення

July 16, 2013

Шістнадцятого липня Інститут Медіа Права спільно з Незалежною Асоціацією Мовників провів круглий стіл на тему: «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру».

Причиною проведення заходу стала необхідність експертного обговорення можливостей, які дають нові технології у медіа сфері для вирішення наболілих проблем: створення суспільного мовлення, виведення питань регулювання дотримання норм суспільної моралі медійниками із сфери впливу НЕК до галузевого саморегулювання, питання захисту дітей від певного контенту.

До обговорення долучилися медіаюристи та експерти Тарас Шевченко, Ігор Розкладай, Юрій Крайняк, Олексій Погорєлов, Ольга Большакова та інші.

Участь у круглому столі взяли й  учасники Дев’ятої міжнародної літньої школи медіа права, а також представники нещодавно презентованих проектів громадського інтернет-телебачення. «Громадське телебачення» представляв Мустафа Найєм, «Спільнобачення» – Світлана Тараненко і Богдана Бабич, «ГромTV» – Василь Крутчак, «Громадське радіо» – Наталія Соколенко.





Захід організовано Інститутом Медіа Права спільно з Незалежною Асоціацією Мовників  в рамках Українського медіа проекту «У-Медіа», котрий здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).