Відбувся навчальний семінар “Прозорість влади та доступ до інформації”

July 1, 2011
 
   

30 червня 2011 року громадська організація «Інститут Медіа Права» провела навчальний семінар «Прозорість влади та доступ до інформації». 

Під час роботи семінару директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та юристи Ігор Розкладай, Ольга Сушко висвітлювали питання способів отримання інформації про діяльність влади, а саме подання інформаційних запитів, пасивного доступу до оприлюдненої інформації, проведення громадських експертиз органів виконавчої влади. Експерт з доступу до інформації Харківської правозахисної групи Оксана Нестеренко висвітлила проблематику віднесення інформації до категорії обмеженого доступу та випадки розкриття з мотивів суспільної необхідності, а програмний директор Інформаційно-правового центру «Наше право» Оксана Ващук обговорила з учасниками питання відповідальності за ненадання інформації та можливі шляхи оскарження. 



В роботі семінару взяли участь двадцять три учасники з Києва, Харкова, Чернівців, Вінниці, Криму та інших регіонів України. Також Інститут Медіа Права вперше транслював свій захід наживо в інтернеті, що дало змогу усім охочим долучитися до нього дистанційно.

Навчальний семінар є складовою частиною проекту «Відповідальність влади через поінформованість суспільства» Даний проект виконується в рамках програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc в Україні завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID).