«Відповідальність влади через поінформованість суспільства» – новий проект Інституту Медіа Права

March 4, 2010
 
   

Інститут Медіа Права розпочав роботу над проектом «Відповідальність влади через поінформованість суспільства». Ця ініціатива започаткована в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc. До робочої групи разом з юристами Інституту Медіа Права увійшли Роман Головенко, юрист Інституту Масової Інформації, Віктор Майков, експерт Центру суспільних медіа, та Антоніна Прудко, менеджер програм з організаційного розвитку за проектом «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)». 
 
Метою проекту є підвищення відповідальності органів державної влади перед суспільством, яке забезпечується через вплив громадських організацій. На досягнення цієї мети спрямовані два основні механізми: проведення громадських експертиз та отримання інформації за запитами від органів державної влади. 
 
Громадські експертизи діяльності органів виконавчої влади передбачають дослідження і оцінку роботи державних органів, а також підготовку пропозицій із удосконалення їх діяльності. Другого березня 2010 року Інститут Медіа Права ініціював першу громадську експертизу у рамках проекту. Відповідний запит був надісланий до Державної служби кінематографії. На черзі ще близько десяти громадських експертиз, спрямованих на дослідження діяльності різних органів виконавчої влади.

Наразі йде робота над підготовкою інформаційних запитів для отримання від органів державної влади суспільно значущих відомостей.

Інститут Медіа Права надалі буде інформувати громадськість про хід проекту у спеціальному розділі, що буде створений на сайті  www.medialaw.kiev.ua. 



Цю інформацію представлено Інститутом Медіа Права в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc. Проведення цього дослідження стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст дослідження є винятково відповідальністю Інституту Медіа Права та не обов’язково відображає точку зору USAID, Pact Inc або уряду США. Забороняється відтворення та використання будь-якої частини цього дослідження у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання чи використання в будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело.