Віктор Набруско відмовився висувати свою кандидатуру у члени Нацради

July 2, 2013

Секретар Національної спілки журналістів України Віктор Набруско заявив, що знімає свою кандидатуру з конкурсу на заміщення вакансії члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це він повідомив у відкритому листі, опублікованому на сайті НСЖУ.

«Розуміючи фальшивість та запрограмованість результатів конкурсу, де представники від громадських організацій виконують роль статистів у політичному театрі абсурду, – я знімаю свою кандидатуру в конкурсі на заміщення вакантної посади члена Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Дійство, що відбувається під орудою правлячої більшості у Верховній Раді України, та приправлене показушними атрибутами демократичної процедури, фактично узаконює «заборону на професію» для фахівців – патріотично налаштованих українців», – йдеться у листі.

Віктор Набруско також зазначив, що непрозорість політики власників провідних телерадіоканалів, відсутність програми   розвитку національного радіомовлення та примітивізація змістовної складової інформаційного продукту є загрозами національній безпеці.

Нагадаємо, станом на 1 липня на посаду члена Нацради претендували десять кандидатів: Вікторія Георгієвська, Ольга Герасим’юк, Костянтин Квурт, Олександр Михайлюта, Віктор Набруско, Дмитро Олтаржевський, Тарас Осауленко,  Володимир Пащук, Олександр Півнюк та Геннадій Сергєєв.