ВР ухвалила законопроект щодо територій з особливим режимом мовлення

September 5, 2017

5 вересня 2017 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення (№ 6565, н.д. Сюмар В.П., Павленко Ю.О., Сочка О.О. та інші).

Нагадаємо, що законопроект пропонує надати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення повноваження щодо надання тимчасових дозволів на мовлення. Такі дозволи, на відміну від процедури, запропонованої раніше урядом у власному законопроекті, будуть строковими (до 1 року) та видаватимуться лише для мовлення прикордонні райони України, райони, які знаходяться на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями України та окремими районами Донецької та Луганської областей).

Порядок видачі таких тимчасових дозволів, вимоги до телерадіоорганізацій, що можуть претендувати на дозволи, а також особливості нагляду у цій сфері покладено на дискреційне регулювання регулятора.

Крім того, на територіях з особливим режимом мовлення може продовжуватись аналогове мовлення, незважаючи на перехід до цифрового мовлення, що має відбутися протягом 2017 року.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61987