ВУР 6.0 провів лекцію на тему антикорупції

November 29, 2017

“Реформ багато не буває” – під таким девізом проходить цьогорічний Відкритий Університет Реформ. Тож окрім лекційних субот, освітній проект проводить і лекції продовж тижня. Цього вівторка до ВР завітав Максим Костецький, юридичний радник ТІ Ukraine, аби поговорити на тему антикорупційної діяльності. Як країні пробігти антикорупційний марафон та сформвати сильні інституції в цій сфері – такою була тема його лекції.

За словами експерта, старт антикорупційній реформі бв даний ще в 2014 році. Максим Костецький розповів про законодавчу бауз та чому саме необхідна ця реформа. Також він навів досвід сусідніх країн та їх політику щодо боротьби з корупцією.

Лектор роз’яснив функції та компетенції антикорупційних органів: так, НАЗК займається запобіганням, НАБУ – слідством, САП – безпосередньо обвинуваченням. Окремо він торкнувся проблеми запуску Антикорупційного Суду. Також розповів про складні процеси появи цих органів та непрості умови функціонування.

Максим Костецький також відмітив і позитивні моменти: Е-декларування та входження українського агентства до системи АРМА.