ВУР розповів, як подолати освітню нерівність

April 10, 2018

Як це – отримати диплом бакалавра, переїхати у сільську місцевість та навчати дітей у школі?

Про це вурівцям під час вечірньої зустрічі розповіли Олена Шершун, координатор рекрутингу та відбору програми «Навчай для України» та Юлія Малайко, учасниця проекту. На сьогодні глобальний проект «Навчай для всіх» існує у 46 країнах світу. Головна ідея ініціативи– подолати нерівність доступу до освіти, зокрема між дітьми із міської та сільської місцевості.

Як це працює в Україні? Молоді вчителі їдуть працювати у сільські школи на 2 роки. Області, з якими співпрацює «Навчай для України», – Львівська, Київська та Одеська. Молоді фахівці не лише вчителюють, вони також будують відносини між батьками та вчителями, а головне –  стають для дітей наставниками та показують, що освіта – це важливо і класно.

Юлія Малайко розповіла про власний досвід вчителювання у сільській школі в Київської області. Рік тому Юлія дізналася, що пройшла на проект. З вересня 2017 року вона викладає історію у школярів 7-8 класів. Головні уроки, які Юлія отримала для себе протягом 8 місяців вчителювання – більше усміхатися, не боятися помилятися, вміти вибудовувати стосунки з іншими вчителями та планувати свій час. Відповідаючи на запитання вурівців, учасниця проекту сказала, що і після закінчення «Навчай для України» вона хотіла б займатися освітою та, ймовірно, працювати у школі.

Насамкінець Олена розповіла, що зараз триває набір на наступний навчальний рік молодих людей, серед яких не лише педагоги за освітою. Кінцевий термін подачі заявок – 22 квітня.

Відкритий Університет Реформ – спільний освітній проект Реанімаційного Пакету Реформ та Центру демократії та верховенства права