Юрист Інституту Медіа Права взяла участь у засіданні Громадської ради при Держкомтелерадіо

March 15, 2013

П’ятнадцятого березня 2013 року відбулося засідання Громадської ради при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України. Інститут Медіа Права на цьому засіданні представляла юрист організації Ольга Сушко, яка є членом Громадської ради.

На засіданні експерти у сфері медіа розглянули ряд питань. Серед найважливіших – обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги». Цей документ стосується ліцензійного збору для телерадіокомпаній у процесі переходу на цифрове мовлення. Проектом постанови передбачається, що «у випадку, якщо на дату прийняття Національною радою рішення про продовження строку дії ліцензії на аналогове ефірне мовлення строк, який обчислюється з моменту прийняття такого рішення до моменту повного переходу від аналогового наземного ефірного телемовлення на цифрове відповідно до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, менший ніж мінімальний строк дії ліцензії, визначений у абзаці другому частини першої статті 36 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», розмір ліцензійного збору за продовження ліцензії на аналогове ефірне мовлення зменшується на 70 відсотків». Члени Громадської ради підтримали запровадження такої правової норми одноголосно. Крім того, Громадська рада підтримала пропозицію щодо доцільності внесення змін до зазначеної Методики із врахуванням конвергентності технологій, запровадивши можливість для провайдера програмної послуги отримати ліцензію з територією покриття всієї України незалежно від технологій, що використовується для надання програмної послуги абонентам.

Члени Громадської ради також заслухали інформацію про збір У Держкомтелерадіо пропозицій громадськості щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності засобів масової інформації під час виборчого процесу. Учасники засідання також ознайомилися з підсумками роботи Комітету у сфері Євроінтеграції.

Під час засідання також було прийняте рішення про включення до складу Громадської ради нового члена – Безлюдної Ганни Віталіївни, голови Федерації роботодавців медійної галузі.

Із текстом протоколу цього засідання Громадської ради можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо: http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=100384&cat_id=83948