За підтримки Фонду розкрили інформацію про фінансування Конча-Заспи та Пущі-Водиці, які належать Державному управлінні справами

August 15, 2016

Ще у 2015 році Інформаційне агентство «Українські Новини»  направило запит про надання публічної інформації про осіб, які проживають в будинку відпочинку «Конча-Заспа» та комплексу відпочинку «Пуща-Водиця», розмір витрат на утримання та обсяг фінансування цих будинків, а також про тарифи та пільги для їх мешканців.

У відповідь запитувачу було надано інформацію тільки на деякі питання запиту, хоча всі вони стосувались розпорядження бюджетними коштами: фінансування та витрат на будинки, що відносяться до сфери управління Державного управління справами.

Тому, ІА «Українські Новини» звернулось до Фонду захисту права на доступ до інформації, який підтримується Центром демократії і верховенства права з метою надання безоплатної судової допомоги із захисту права на доступ до публічної інформації особам, чиї права було порушено.

Справа розглядалась у Адміністративному окружному суді м. Києва близько півроку. Відповідачі обґрунтовували законність відмови бажанням захистити персональні дані мешканців елітних будинків.

Проте, завдяки сумлінній роботі адвокатів, захисників права на доступ, вдалося побороти небажання розпорядників відкрити таку важливу для них інформацію. В липні 2016-го суд виніс постанову, якою визнав дії розпорядника інформації неправомірними та зобов’язав надати усю інформацію, яку не було надано на запит.

Отож, тепер чекаємо від адміністрації будинків «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця» належного виконання судового рішення.

Текст рішення за посиланням.

Детальніше про судові справи, а також як звернутись до Фонду захисту права на доступ до інформації, читайте за посиланням:https://cedem.org.ua/what-we-do/sudovyj-zahyst/