За підтримки ЦЕДЕМ відбувся тренінг для регіональних журналістів

December 13, 2016

Регіональні журналісти з усієї України 12 та 13 грудня у Києві вивчали бюджетну грамотність в межах інформаційно-навчального проекту: «Реформи мають значення», організованого Реанімаційним пакетом реформ. Захід пройшов за підтримки Уряду Швеції та Європейського Союзу у рамках проекту Посилення коаліції РПР, який впроваджується Центром демократії та верховенства права. У тренінгу взяли участь 20 представників регіональних видань.

“Заохочую вас дивитися ширше і шукати ширших відповідей, щоб розуміти, що відбувається в країні. Сьогодні Україна передова із 15 пострадянських республік, має свої виклики і культурну спадщину. Тому варто бачити світло в кінці тунелю”, – зауважила Соломія Боршош, програмний директор ЦЕДЕМ.

У перший день проекту журналісти взяли участь у конференції «Державні видатки в Україні: як досягти більшого, витрачаючи менше?». Під час обговорення ішлося про державні видатки та оптимізацію бюджету. Після цього експерти РПР провели лекцію щодо бюджетного процесу на місцевому рівні.

Надалі учасники тренінгу прослухали майстер-клас про те, як правильно і резонансно писати про місцеві бюджети. Журналісти дізналися про роботу з базами даних та пошук інформації про місцеві бюджети. Також Реанімаційний пакет реформ презентував посібник “Як писати про місцеву владу”, де зібрані рекомендації для журналістів регіональних видань.