Заборона використання дітей на виборах

July 7, 2012

Четвертого липня 2012 року народний депутат Микола Томенко вніс до Верховної Ради України проект Закону України “Про внесення змін до статті 20 Закону України “Про рекламу” (щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі)”, №10698.

Законопроектом пропонується доповнити ст. 20 Закону України “Про рекламу” частиною шостою, якою встановлюється заборона на використання зображення дітей в рекламі політичних партій, осіб, які претендують на зайняття виборних посад в органах державної влади та посадових осіб. Також пропонується заборонити використовувати зображення дітей у соціальній рекламі, розміщеній на замовлення політичних партій, осіб, які претендують на зайняття виборних посад в органах державної влади та посадових осіб.

У пояснювальній записці до законопроекту вказується, що необхідність змін до закону пов’язана з тим, що останнім часом з наближенням виборів набула практика використання зображень дітей у рекламі політичних партій та осіб, які претендують на зайняття виборних посад в органах державної влади та місцевого самоврядування. Таке використання, на думку автора є спекуляцією на позитивному відношенню виборців до наших дітей, що є щонайменше аморальним діянням.